صرافی کراکن (Kraken)

 

 

 

کلید ورودی به مرکز خدمات رسانی مالی کراکن سایت kraken.com است. صرافی کراکن پلتفرم تخصصی مبادله ارز دیجیتال در کالیفرنیای ایالات متحده که با توجه به کمیسیون نسبتا پایین برای مبادلات دارایی های دیجیتال مورد اقبال کاربران زیادی در سراسر جهان قرار دارد. طبیعی است که مشابه سایر پلتفرم های رنک تاپ در این صرافی هم امکان بهره مندی از روش استیک کردن رمز ارزها و کسب سود از این روش وجود داشته باشد.

 

حجم نقدینگی در صرافی کراکن
 

 

 


ویژگی مهم دیگری که در صرافی ها باید بررسی شود، حجم نقدینگی است که در صورتی که در سطح بالایی باشد به کاربران این امکان را می دهد که در مارکت با سرعت و کیفیت بهتری به ترید بپردازند. در حال حاضر کراکن در جایگاهسوم برترین صرافی های جهان بر اساس رتبه بندی کوین مارکت کپ قرار دارد و حجم معاملات در ۲۴ ساعت گذشته در آن 518,343,796 دلار است. این در حالی است که حجم معاملات فصلی کراکن نیز حدود ۲۰۷ میلیارد دلار گزارش شده است. پس کراکن صرافی خوبی از نظر قدرت نقدینگی است.
کراکن بر اساس میزان رمز ارز لیست شده نیز با توجه به اینکه بیش از 100 دارایی کریپتویی و 7 ارز فیات شامل USD، CAD، EUR، GBP، JPY،CHF  و AUD را قابل دسترس برای معاملات کرده است، در جایگاه خوبی قرار دارد.

 


بنیانگذاران صرافی کراکن چه افرادی هستند

 


 
صرافی متمرکز کراکن متعلق به کمپانی Payward است که توسط جسی پاول (Jesse Powell) تأسیس شده است.
پاول که خود از علاقه مندان حوزه ارزهای دیجیتال بود فعالیت در این مارکت را از سال ۲۰۰۱ بصورت تخصصی شروع کرد  وی از پیشگامان این حوزه و متخصص ارائه راهکارهای نوین در حوزه کریپتوکارنسی بوده است، جسی پاول (Jesse Powell) تحصیلات عالی خود را در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا (California State University) در رشته فلسفه در گرایش اخلاق و حقوق گذرانده است.

 

زمان راه اندازی صرافی کراکن

 


 
در کنار تمام توانایی های پاول مدیر صرافی کراکن وی به سندروم کمال گرایی مبتلاست این امر باعث شد تا صرافی کراکن دو سالی از زمان تاسیس تا راه اندازی نهایی فاصله داشته باشد ؛ به این صورت که در سال 2011 تاسیس و در سپتامبر 2013 راه اندازی شد.در این مدت پاول هر بار تغیرات عمده در کد نهایی اعمال می کرد و بارها دوباره و دوباره اقدام به نوشتن کل کد اصلی برنامه صرافی نمود نسخه ریلیز شده صرافی کراکن که در سال ۲۰۱۳ لانچ شد نسبت به تمام صرافی های آن زمان سریعتر و کاربردی تر بود این تغیرات مداوم باعث شد تا در زمان ارائه مورد توجه طیف زیادی از کاربران فعال در حوزه ارزهای دیجتال قرار گیرد دفتر مرکزی این صرافی در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا واقع شده است.

 

کشورهای محدودیت دسترسی به صرافی کراکن بر اساس قوانین تحریم

 


 
پیش زمینه تحصیلی جسی پاول باعث شد تا نسبت به مسائل حقوقی حساس باشد و تیم حقوقی قوی را برای مطابقت با قوانین ایالات متحده امریکا و قوانین بین المللی استخدام کند پاول می دانست در صورت عدم تطبیق با قوانین ایالات متحده دردسرهای زیادی برای متخلفین ایجاد خواهد شد. حساسیت ها و روش کاری پاول باعث شد تا دسترسی قانونی به صرافی کراکن برای همه ساکنان ایالات متحده به جز نیویورک و واشنگتن امکان پذیر شود. و البته که دسترسی به معاملات فیوچرز کراکن با توجه به حساسیت های امکانات این نوع از ترید که به صورت لحظه ای می تواند دارایی های عظیمی را بین افراد برنده یا بازنده جابجا کند، محدودیت های قانونی بیشتری دارد و برای همه مناطق ایالات متحده با توجه به تفاوت قوانین ایالتی به صورت یکسان در دسترس و یا خارج از دسترس نیست. این پلتفرم رو به رشد و در تلاش برای نزدیک شدن به جایگاه بهترین صرافی، در حال حاضر، به میلیون ها کاربر (بیش از 9 میلیون) در حدود بیش از 200 کشور خدمات مالی ارائه می دهد.
صرافی کراکن آمریکایی در اجرای قوانین سخت گیرانه تحریمی که معمولا آمریکا از متولیان اصلی تعیین آن بر علیه کشورهای مختلف بوده است، کاملا دقیق عمل می کند، چرا که نظارت بر اجرای این قوانین در فضای نظارت بر اجرای قوانین این کشور به صورت جدی پیگیری و در صورت تخلف جریمه های سنگینی برای متخلفین در نظر گرفته خواهد شد.
این صرافی با توجه به همین قوانین بین المللی، محدودیت دسترسی برای کشورهای مختلفی از جمله ایران، افغانستان، آفریقای مرکزی، کوبا، لبنان، مالی، عراق، لیبی، سومالی، کره شمالی، سودان، سوریه، سودان، تاجیکستان، یمن و بسیاری از کشورهای دیگر که به طور دقیق در سایت این صرافی قابل ملاحظه است، در نظر گرفته است.

 

کوین های پشتیبانی شده در Kraken چه تعداد است

 

 


 
در حال حاضر با بیش از 120 کوین پشتیبانی شده است. در این صرافی باز هم تعداد رمزارزهای لیست شده پیوسته در حال افزایش است تا رضایت کاربران میلیونی خود را هر چه بهتر و بیشتر برآورده کند. از رمزارزهای اصلی لیست شده در تمام صرافی های معتبر گرفته از جمله BTC، ETH، LTC، XRP، ETC، ZEC،USDT ؛ تا سایر رمزارزهای رنک بالا و مورد اقبال بر روی این پلتفرم پشتیبانی می شوند.

 

بکارگیری معاملات اهرمی یا مارجین در صرافی کراکن به چه صورت است
 

 

 


پلتفرمKraken Pro  امکان بهره مندی از شرایط معامله گری با حساب چند برابری در بستر مارجین و یا فیوچرز را حداکثر تا اهرم 5 برابر امکان پذیر می کند. کارمزد معاملات در هر کدام از این بازارها متفاوت بوده و در سایت این پلتفرم قابل مشاهده است. کاربران با قبول و تایید مسئولیت نتایج شرایط معاملات اهرمی که از ریسک بالاتری برخوردار هستند، به دنیای معاملات به روش فیوچرز و یا مارجین می توانند ورود کنند. معاملات مارجین به نسبت ریسک پایین تری در قیاس با معاملات فیوچرز دارند و البته که به همان نسبت امکان اهرم های چند برابری پایین تری و در نتیجه سود کمتری ولی به هرحال ایمن تری محقق خواهند کرد.

 

صرافی کراکن و کاربران ایرانی
 

 

 


قوانین معامله گری و ایجاد اکانت در صرافی کراکن متناسب با منطقه سکونت کاربر می تواند متفاوت باشد. همان طور که گفته شد حتی در آمریکا نیز در برخی از ایالت ها ثبت نام در این پلتفرم را غیر قانونی در نظر گرفته اند و به طبع با هر دلیلی بکارگیری این پلتفرم با ریسک بالای از دست دادن دارایی مالی همراه خواهد بود. در سایت کراکن لیست کشورهای مختلف به همراه قوانین و شرایط مختص آن منطقه قابل بررسی است.
اینکه یک صرافی بر اساس قوانین مجوز ارائه خدمات به ایرانی ها را نداشته باشد ولی با وجود نظارت های قانونی سخت گیرانه ای که در کشوری همچون آمریکا وجود دارد، این قوانین را نقض کند بسیار باید شک برانگیز باشد. در واقع با وجود غیر مجاز بودن امکان ارائه خدمات معامله گری و واریز و برداشت برای کاربران ایرانی، کراکن چند ماهی است که برخلاف قوانین این محدودیت را در نظر نمی گیرد و خدمات خود را بدون محدودیت در اختیار کابران ایرانی علاقمند به ایجاد اکانت در کراکن قرار می دهد. کاربران زیادی نیز ریسک بلاک شدن حساب و از دست دادن دارایی را به جان خریده اند و از این امکان کراکن استقبال کرده اند که البته دیر یا زود نتایجی که به راحتی قابل پیشبینی است رقم خواهد خورد. سازمان OFAC، دفتر کنترل دارایی های خارجی (Office of Foreign Asset Control)، دپارتمانی در وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا است که بر اساس تحریم‌هایی که ممکن است توسط کنگره آمریکا یا اختیارات اضطراری رئیس جمهور به تصویب رسیده باشد، مسئولیت اعمال تحریم‌های اقتصادی و تجاری علیه کشورهایی تعیین شده، که معمولا متهم به دخیل بودن در امور تروریستی، قاچاق و یا سایر امور غیرقانونی هستند را برعهده دارد. این سازمان به پیگیری نقض قوانین محدودیت بکارگیری امکانات صرافی آمریکایی توسط صرافی کراکن پرداخته است.
کاربران اصلی سایت کراکن از کشور آمریکا هستند و بعد از آن نیز تعداد کاربران بترتیب از کشورهای آلمان، فرانسه، انگلستان و هلند هستند.
برخی از سرویس‌های جالب توجهی که صرافی کراکن ارائه می دهد می توان به ارسال ایمیل های رمزنگاری شده (Pretty Good Privacy) به منظور حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر حساب کاربران است. سرویس باگ بانتی (Bug Bounty) امکان دیگری از صرافی کراکن است که کاربران این صرافی در صورت مشاهده باگ و یا پیشنهادات اصلاحی مختلف، می توانند از این طریق مشکل را به کراکن گزارش دهند و حتی در صورت اهمیت داشتن، از کراکن پاداش نیز دریافت کنند. سرویس مدیریت اکانت (Account Management) به این صورت محقق می شود که کاربر با در اختیار قرار دادن تمام یا بخشی از موجودی والت خود، از امکانات پشتیبانی اختصاصی اکانت توسط صرافی کراکن بهره مند می شود. شرکت در مزایده های پاراچین پولکادات از دیگر امکاناتی است که از طریق صرافی کراکن می توان انجام داد.

 

امکانات صرافی کراکن چیست

 

 

 

 

پشتیبانی از توکن های متعدد و ارزهای فیات مختلف از امکانات طبیعی یک صرافی رنک بالایی مثل کراکن باید باشد که در حال حاضر هم جایگاه سوم برترین صرافی جهان در سایت Coinmarketcap.com را به خود اختصاص داده است. کارمزد نسبتا پایین و فراهم کردن بستری برای استیکینگ (Staking)  نیز از دیگر مزایای این صرافی پر سابقه به شمار می رود.
کراکن در بخش معاملات فیوچرز چند بازار مختلف دارد؛ معاملات دائمی، تک وثیقه‌ای (Single-Collateral Perpetual)، سررسید ثابت تک وثیقه‌ای (Single-Collateral Fixed Maturity) و معاملات خطی دائمی چند وثیقه‌ای (Multi-Collateral Perpetual Linear) که مقدار مارجین مورد نیاز برای معاملات و میزان لوریجی که قابل اعمال در هر کدام است، متفاوت بوده و بستگی به سطح و حجم معاملات دارد.
صرافی کراکن امکانات متعددی به منظور ارائه بهترین خدمات به کاربران خود فراهم کرده است، از جمله امکان استیکینگ، پشتیبانی 24 ساعته، امکان معامله در بازار NFT و آموزش مبانی معامله گری از طرق مختلف را نیز ارائه می دهد.

 

بررسی امنیت صرافی Kraken
 

 

 


صرافی کراکن تاکید به موارد بسیاری دارد، از جمله حفاظت از امنیت دارایی های دیجیتال و NFTهای کاربران است. البته این امنیت تنها از نظر سرقت و هک شدن نیست؛ بلکه داشتن پشتوانه مالی برای جبران خسارات احتمالی، تراکنش های ایمن و ایجاد بستر مناسب پیاده سازی استانداردهای قانونی نیز جزو موارد امنیتی این صرافی به حساب می آید.
بر اساس ادعای کراکن به طور کامل تمامی دارایی های منتقل شده به صرافی، به صورت آفلاین و در چندین کیف پول سرد نگهداری می شوند، سرورهای این صرافی به طور پیوسته تحت نظارت امنیتی قرار دارند، تمامی اطلاعات امنیتی اکانت های کاربران رمزنگاری می شوند و تیمی متخصص متشکل از تعداد افراد زیادی به منظور تست سیستم های این صرافی گماشته شده‌اند تا احتمال هرگونه حمله احتمالی را همواره بررسی و تست کنند، و در صورت نیاز با تغییرات لحظه ای، میزان قدرت امنیتی صرافی را افزایش دهند.
صرافی کراکن اقدامات امنیتی بسیاری در نظر گرفته است که به منظور بالا بردن درجه امنیت دارایی های این صرافی به خدمت گرفته می شود؛ از جمله اینکه شرایط دو مرحله ای یا دو عاملی برای احراز هویت (2FA) در نظر گرفته است؛ به این معنی که از طریق انتخاب دو یا بیش از دو مرحله، احراز هویت کاربران تایید و امکان دسترسی به اکانت محقق شود؛ معمولا با بکارگیری و فعال کردن اپلیکیشن Google Authenticator و یا Duo Security این امکان قابل اعمال خواهد بود؛ و یا سخت افزاری مثل Yubikey، که تعداد لایه های امنیتی اکانت را افزایش می دهد. از دیگر روش های بالا بردن امنیت حساب، روش فعال سازی ایمیل‌های برداشت موجودی (Self-Serve Account Lock) است. روش دیگری که در این صرافی به این منظور تعبیه شده است بکارگیری رابط کاربردی برنامه نویسی یعنی در واقع کلید API (Application Programming Interface) قابل شخصی سازی است؛ این کلید یکی از ابزارهای مهم برای معامله گری به حساب می آید که رابطی برای ایجاد ارتباط بین نرم افزارهای مختلف است. ارسال ایمیل های رمزنگاری شده به صورت PGP (Pretty Good Privacy) به کاربران، برای امنیت بیشتر به کار می رود. پروتکل  PGPبه منظور encrypt و decrypt  اطلاعات بکار می رود که از طریق آن احراز هویت و رمزنگاری اختصاصی محقق می شود. این پروتکل توسط Philip Zimmermann  ارائه شده است. از PGP معمولا برای امضای دیجیتال، رمزنگاری یا رمزگشایی پیام ها، ایمیل ها، فایل ها، دایرکتوری ها، فشرده سازی اطلاعات و در واقع افزایش محرمانگی در ارتباطات ایمیلی استفاده می شود. کراکن از روش دیگری که برای حفظ امنیت حساب ها بهره می برد، نظارت مداوم و لحظه ای برای جلوگیری از فعالیت‌های شک برانگیز می باشد. رمزنگاری اطلاعات محرمانه کاربران از دیگر روش های محافظتی کراکن به حساب می آید. روش دیگر امکان تنظیم قفل کردن حساب است که مدت زمان این امکان قابل تنظیم و در جهت ایجاد امنیت بیشتر بکار می رود. مثلا تعیین مدت زمان 2 ساعت برای اینکه اگر در اکانت باز اکشنی انجام نشد، اکانت قفل شود و مجدد برای باز کردن این حساب، به ورود نام کاربری و پسورد برای لاگین نیاز باشد. روش امنیتی دیگر استفاده از روش رمزنگاری SSL (Secure Socket Layer) در سایت کراکن است، که راه حلی به منظور برقراری ارتباطات ایمن میان سرویس دهنده و سرویس گیرنده است که توسط شرکت Netscape ارایه شده است، که موجب تضمین محرمانه ماندن دیتاها در طول کانال انتقال می شود. ویژگی دیگر قابل ذکر در کراکن پشتیبانی چت و ایمیل به صورت تمام وقت (24/7) است.

 

سیستم احراز هویت در کراکن
 

 

 


برای احراز هویت (KYC) در صرافی کراکن، شرایط سن بالای ۱۸ سال و مجاز بودن فعالیت برای کشور اقامتی وجود دارد.
با توجه به درجه احراز هویتی که صورت گرفته است دو سطح Starter و Express متناسب با میزان اطلاعات هویتی که در اختیار صرافی کراکن قرار داده می شود و تایید نهایی نیز شده است، تعریف شده است. البته دو سطح دیگری نیز به مشخصه های Intermediate and Pro برای میزان احراز هویت کاربران وجود دارند، که مدارک بیشتری مانند اثبات نشانی محل سکونت از موارد مورد نیاز دسترسی به این سطح از احراز هویت و کسب امتیازات ویژه آن است.
 

 

تیم ایران سیف پل