صرافی یونی سوآپ (Uniswap (V۳))

 


صرافی غیر متمرکز یا بازار ساز یونی سوآپ نسخه سه ویژه شبکه پالیگان Uniswap (V3) (Polygon)


هایدن آدامز (Hayden Adams) و میهایلو بیلیچ (Mihailo Bjelic) بعد از ارائه نسخه دوم صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ در یک نظر سنجی از کاربران خواستند تا در خصوص ارائه نسخه سوم یونی سوآپ بر بستر شبکه پالیگان نظر بدهند؛ در این نظرسنجی حدودا هفتاد و سه میلیون کاربر موافقت خود را با پیاده سازی این ایده اعلام کردند. این تعداد نشانی از اعتماد و نظر مثبت کاربران یونی سوآپ به این ایده بود.
صرافی غیر متمرکز و یا بازار ساز یونی سوآپ در نسخه سوم خود شرایطی را به وجود آورد که عدم رضایت و مشکلات تعداد زیادی از کاربران نسبت به کارمزدهای بالای شبکه اتریوم و همینطور کندی تراکنش ها، منجر شود این کاربران تمایل زیادی به سمت فعالیت بر روی پلتفرم یونی سوآپ بر بستر شبکه پالیگان پیدا کنند. این حجم از استقبال کاربران باعث شد تا هایدن آدامز و میهایلو بیلیچ قاطع و مصمم نسبت به اجرایی کردن هر چه بهتر و موثرتر این ایده اقدام کنند.

دقت به پروژه های دیگری که از شبکه اتریوم به شبکه پالیگان نقل مکان کرده بودند، نشان از حمایت کاربران از این ایده بود. به طور مثال مدیر عامل صرافی غیر متمرکز آوه (CEO of Aave) استانیی کولچوف (Stani Kulechov) بعد از بررسی های زیاد تصمیم به جابجایی از شبکه اتریوم به بستر شبکه پالیگان نمود. این تصمیم در دفتر این مجموعه در لندن موافقان و مخالفان زیادی داشت اما در نهایت آقای کولچوف در تصمیمی قاطع نسخه جدید پلتفرم آوه را به بستر شبکه پالیگان منتقل نمود و نسخه جدید این صرافی با استقبال کاربران زیادی مواجه شد که در کمتر از شش ماه از ارائه نسخه صرافی غیر متمرکز آوه بر بستر پالیگان با استقبال 1600 درصدی کاربران مواجه شد.
برای درک تفاوت های نسخه سوم صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ و نسخه های قبلی، اول باید تفاوت های اصلی شبکه پالیگان و اتریوم را درک کنیم.


شبکه پالیگان (Polygon) چیست؟


پالیگان نام پروتکلی است که برقراری ارتباط با اتریوم را آسان و سریع می کند. پالیگان یک وب یا شبکه اینترنتی است که بلاک چین های سازگار با اتریوم را به یکدیگر متصل می کند. پروتکل پالیگان هر بلاک چین را قادر می‌سازد تا برای تامین امنیت خود از بلاک چین اتریوم کمک بگیرد و یا حتی ماژول های امنیتی مناسب و مد نظر را گزینش کند. بلاک چین اتریوم در تامین امنیت، مزیت بهره گیری از یک استخر گسترده غیرمتمرکز با ارزش میلیاردها دلار را نیز داراست.

شبکه پالیگان پس از آنکه اتریوم توانایی های منحصر به فرد خود یعنی سرعت، امنیت و کارمزد منطقی را از دست داد، بوجود آمد. این شبکه امکان برقراری ارتباط سریع تر و در عین حال امنیت بالاتر و نرخ کارمزد گس پایین تر را برای کاربران این شبکه فراهم می کند.
زمانی که به خاطر وجود زنجیره های بلاک چینی متعدد بر بستر اتریوم این شبکه نرخ کارمزد را بالا برد و سرعت پردازش نیز به علت تراکم بالا، پایین تر آمد، پالیگان با ارائه راه حل لایه دوم اقدام به حل این مشکلات کرد. 
همچنین این پروتکل با ارائه برنامه مقیاس پذیری باعث پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال می شود.

 

نگاهی به زندگی هایدن آدامز مدیر عامل صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ

هایدن آدامز (Hayden Adams) در حال حاضر یکی از افراد تاثیرگذار دنیای ارز دیجیتال به شمار می آید و می توان او را ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) دنیای یونی سوآپ دانست، چرا که همانطور که اتریوم به واسطه ویتالیک بوترین شناخته می شود، یونی سوآپ هم از آوازه آدامز اعتبار می گیرد و نام اوست که به کاربران و سرمایه گذاران اطمینان خاطر می دهد. هایدن آدامز از مهندسین شرکت زیمنس (Siemens) و از فارغ التحصیلان دانشگاه استونی بروک (Stony Brook University) در سال ۲۰۱۶ بود.
آدامز پس از سال ها فعالیت در شرکت زیمنس از این شرکت اخراج شده و عنوان کرده است که شخصا اعتقاد دارد این اتفاق از بهترین پیشامدهای زندگی کاری او به حساب می آید.
آدامز بعد از این ماجرا با تحقیق بسیار به این نتیجه رسید که شبکه اتریوم احتیاج به ایجاد تغییرات در جهت بهبود کارایی دارد و این نیاز تنها با استفاده از زبان سالیدیتی میسر می شود. آدامز تحت این شرایط تصمیم گرفت تا دانش کدنویسی با سالیدیتی را بیاموزد و در مدتی کوتاه موفق به یادگیری و بکارگیری این زبان شد. این اولین قدم برای حضور او در دنیای ارزهای رمزنگاری شده بود.

هایدن آدامز در زندگی شخصی و کاری اش تصمیمات مهم و تاثیرگذاری گرفته است، اما همیشه موفقیت خود را در گرو دو تصمیم مهم خود می دانید.

یکی خرید شبکه اتریوم در سال 2017، یعنی سال شروع تغییرات مهم زندگی اش، و دیگری یادگیری زبان های جاوا اسکریپت (JavaScript) و سالیدیتی (Solidity) زمانی که هنوز در خانه پدری زندگی می کرده است، یعنی تابستانی که برای او در تنهایی گذشت اما در آینده شغلی اش انقلابی به پا کرده است.


در واقع بسیاری از افراد تاثیرگذار و مشهور حال حاضر دنیای ارز دیجیتال سرگذشتی مشابه زندگی هایدن آدامز داشته اند. هایدن فردی است که چندین ماه بیکار بود و حتی مجدد مجبور به زندگی با خانواده اش شده بود. بعد از مدتی توانست به فردی با دیدگاهی متفاوت در این زمینه تبدیل شود و توانایی چنین سرمایه گذاری عظیمی را داشته باشد که پس از گذشت سه سال صرافی یونی سوآپ به اعتبار او شناخته می شود و هر سه ورژن این صرافی جایگاه قابل توجهی را در دنیای ارز دیجیتال از آن خود کنند.

 

سرمایه گذاران صرافی یونی سوآپ

Andreessen Horowitz ،Paradigm Venture Capital ،Union Square Ventures LLC و ParaFi تعدادی از سرمایه گذاران ریسک پذیری بودند که تصمیم گرفتند به آدامز اعتماد کرده و روی ایده او و پروژه به ظاهر آینده دارش سرمایه گذاری کنند، که اشتباه هم نکردند و خیلی زود نتیجه سرمایه گذاری خود را دیدند و شاهد بودند که یونی سوآپ به یکی از موفق ترین صرافی های آن زمان تبدیل شد، به سرعت رشد کرد و از سایر رقبا پیشی گرفت. به طوری که حجم معاملات متوسط روزانه در این صرافی حتی به 220 میلیون دلار رسید که مبلغ قابل توجهی بود. دلیل علاقه و استقبال کاربران را می توان غیرمتمرکز بودن این صرافی دانست؛ یعنی عملکردش به گونه ای است که این امکان را به کاربران می دهد تا تبادل توکن ها را بدون نیاز به سفارش گذاری در لیست سفارش ها انجام دهند، یک ویژگی مهم که بسیار جذاب و ایمن به نظر می رسد.
یونی سوآپ خیلی زود توانست به جایگاه خوبی در دنیای ارزهای دیجیتال دست یابد و همین امر سبب شد تا خیلی زود به فکر انتشار ورژن های جدید بهبود یافته و ارتقا یافته از صرافی خود بیفتد. بعد از این ماجرا بود که نسخه دو، در می سال 2020 در دسترس کاربران قرار گرفت.


نگاهی به ورژن های قدیمی

اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به نسخه های قدیمی صرافی یونی سوآپ داشته باشیم، باید به روزهای ابتدایی شروع این پروژه برگردیم. زمانی که روزهای اول فعالیت دیفای بود و اتردلتا (EtherDelta) اولین و تنها صرافی غیرمتمرکز شبکه اتریوم بود. اتردلتا با وجود یکتایی و بی رقیب بودن، ولی باز هم نتوانست طبق برنامه ریزی پیش رفته و کاربران زیادی را جذب کند.

می توان دلایل مختلفی برای بروز چنین مشکلی مد نظر قرار داد. برای مثال ضعف معرفی و تبلیغات این پروژه دانست در حالی که کاربران و مخاطبان با چنین پلتفرمی بیگانه بودند و آشنایی و دانش کافی برای اطمینان و انتخاب چنین پلتفرمی را نیز نداشتند. ریسک بکارگیری این پلتفرم از یک طرف و معرفی غیرحرفه ای آن از طرف دیگر و به علاوه نقدینگی ناکافی که حتی قادر نبود سوآپ توکن های لیست شده را نیز پشتیبانی کند، به عنوان دلایل اصلی و مهمی است که سبب شد تا این صرافی کاربر چندانی را نتواند جذب کند.
همین امر سبب شد تا به ایده ساختن نسخه اول صرافی یونی سوآپ بر بستر اتریوم مطرح شود، این صرافی قابلیت های اصلاحی زیادی داشت.

استخرهای نقدینگی و قابلیت AMM از برجسته ترین ویژگی های این صرافی غیرمتمرکز به شمار می رفت. اما قابلیت های محدود این پروتکل تنها برای مدت کوتاهی پاسخگو نیاز معامله گران بود، چرا که با مشکلاتی همچون اخبار ناموثق و فیک رو به رو شدند و در نتیجه فقط شانس انتخاب توکن های محدودی را برای سوآپ کردن داشتند.
ورژن دو دارای اصلاحات دیگری نیز بود، در ا ین نسخه رپد ات ر (Wrapped Ether      معرفی شد و همین امر سبب شد تا از ترید جامع تری توسط این صرافی پشتیبانی شود. به علاوه قابلیت پیش بینی هم به این نس خه اضافه شد که سبب شد صرافی غیرمتمرکز هدفمندی معرفی شود و از اخبار فیک و دستکاری قیمت هم جلوگیری شود.
این ورژن بسیار موفق بود اما نتوانست در مارکت سهم مورد نظر را کسب کند و با افت رو به رو شد و در رتبه سه MDEX قرار گرفت.
اینجا بود که ایده آپدیت و طرح ورژن سه توسط هایدن و تیمش ایجاد شود. عامل دیگر انتشار این نسخه را نیز می توان شکایات و عدم رضایت گسترده کاربران نیز دانست.

 

نحوه سوآپ کردن

سوآپ کردن در صرافی‌ غیرمتمرکز برخلاف صرافی های متمرکز به این صورت است که دو طرف معامله به شکل مستقیم توکن هایشان را با هم مبادله می کنند و دیگر لازم نیست معامله گران در لیست سفارش قرار گیرند.

ارز دیجیتال و توکن این دکس، توکن UNI است که مورد توجه سرمایه‌گذاران بسیاری قرار گرفت. تحریم های بایننس باعث شد حتی این توکن بیشتر مورد توجه فعالان حوزه کریپتو قرار گرفته گیرد.

لازم به ذکر است که صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ دارای سه ورژن مختلف می باشد. بعد از موفقیت نسخه اول، آدامز مدیر صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ توانست با سرمایه قابل توجهی که کسب کرده بود، تیم فنی و اختصاصا تیم برنامه نویسی مجموعه را گسترش دهد، اما هسته اصلی مجموعه دست نخورده باقی ماند.

نسخه دوم و موفقیت های مالی گسترده آن باعث شد تا مجموعه یونی سوآپ بتواند حجم قابل توجهی از سرمایه و اعتبار دست پیدا کند، اما مشکلی که برای اکثر مجموعه هایی که رشد سریعی دارند گریبان گیر یونی سوآپ شد. سرعت بیش از حد گسترس کمپانی از نظر تعداد پرسنل و حجم کاری در کنار درآمد بالا باعث شد تا مشکلاتی در درون کمپانی به وجود بیاید، یکی از نکات بارز آدامز مدیریت این اتفاق و اصلاح استراتژی های کمپانی بود.

هایدن آدامز به بررسی عملکرد سایر کمپانی های موفق فعال در حوزه کریپتو پرداخت. وی با الگوگیری از مدیریت موفق ویتالیک بوترین مدیر عامل اتریوم که همیشه نسبت به حفظ هسته مرکزی مجموعه اش معروف بوده و تمام وقت در راس تیم فنی حضوری پررنگ و تاثیرگذار داشته است و از بزرگ شدن بی تناسب تعداد اعضا و تیم جلوگیری کرده، تصمیمات مهمی را در قالب مدیریتی و روش فعالیتی کمپانی یونی سوآپ ایجاد کند که حاصل این تصمیمات نسخه سوم از صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ شد. به گفته بسیاری از کارشناسان نسخه سوم این صرافی را می توان به عنوان بهترین و کاربردی ترین صرافی غیر متمرکز شبکه اتریوم نام برد.
یکی از تصمیمات جنجالی آدامز در نسخه سوم صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ که موافقان و مخالفان بسیاری دارد، فاصله گرفتن از متن باز بودن و شفافیت روی کدها و روش اجرایی شدن تراکنش ها بود و این اقدام بسیار تعجب آور بود؛ چرا که این ویژگی باعث می شد تا این صرافی بیشتر مورد اعتماد مخاطبین خود قرار گیرد و ویژگی متمایزکننده ای برای این صرافی به حساب می آمد. معمولا بعد از صرف زمان و هزینه زیاد توسط تیم یونی سوآپ ویژگی و یا قابلیت خاصی به این صرافی غیر متمرکز اضافه می شد.

رقبا با استفاده از اوپن سورس بودن و متن باز بودن نسبت به کپی کردن و اضافه کردن این قابلیت به سیستم خود اقدام می کردند. این روش آنقدر پیش رفته بود که این صرافی تبدیل به مرجعی برای رقبا شده بود. کدها بسیار راحت در اختیار سایر کمپانی ها و افراد سودجو قرار می گرفت. تا جایی که هایدن آدامز و تیم اصلی یونی سوآپ تصمیم گرفتند تا کد اصلی خود را ثبت کرده و آن را به دارایی اختصاصی شرکت تبدیل کنند، اینگونه با توجه به قوانین بین المللی به مدت دو سال اجازه استفاده به هیچ فرد یا شرکتی داده نمی شود.

البته این وضعیت برای مدت کوتاهی خواهد بود و پس از گذشت این مدت به وضعیت قبلی برمی گردد تا امکان منبع باز بودن و گسترش و پیاده سازی تکنولوژی های جدیدتر را به دنیای ارز دیجیتال برگرداند. از سایر تغییراتی که در نسخه سوم صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ صورت گرفته است، قابلیت ذخیره دارایی در قیمت های مختلف و در لحظه و قابلیت تبدیل به دارایی متمرکز و غیر متمرکز است، که قابلیتی بسیار پیچیده و کاربردی به شمار می آید؛ و تیم تولید محتوای ایران سیف پل در یک مقاله جداگانه به بررسی دقیق عملکرد و روش کار این قابلیت ویژه از صرافی غیر متمرکز یونی سوآپ خواهد پرداخت.
در نسخه سوم صرافی یونی سوآپ امکان دسترسی به اوراکل ها بسیار راحت تر و سریعتر شده و تمام تلاش تیم فنی بر این بوده که کارمزدهای تراکنش ها در پایین ترین حالت ممکن باشد.
ویژگی منحصر به فرد ورژن سه یونی سوآپ، نقدینگی متمرکز آن است. این ویژگی سبب شده تا تامین کننده های نقدینگی بتوانند تعیین کنند که در چه بازه قیمتی سرمایه آن‌ها در استخر مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این ورژن دارای گروه های کارمزد جداگانه نیز می باشد.

یونی سوآپ ادعا کرده است این ورژن منعطف ترین و کاربردی ترین بازار را دارد. این ادعا بی دلیل هم نیست. این ورژن توانایی های منحصر به فردی مانند عملکرد سازنده بازار خودکار، بازده سرمایه، هزینه‌ها و قیمت‌های مناسب را داراست و کمک زیادی به این صرافی محبوب و تاثیرگذار خواهد کرد تا عنوان برترین صرافی‌های غیرمتمرکز جهان را بدست بیاورد.
صاحب نظران دنیای ارز دیجیتال بر این باورند که ورژن سه یونی سوآپ شروع دوره ای رقابتی و نو در جهان دیفای می باشد. ورژن سه این صرافی با روش کار جدیدی که دارد سبب شده تا معامله گران بتوانند با راه و روش های بیشتری برای کسب سود مواجه شوند. این ورژن دارای ویژگی های متمایزکننده ای است که از جمله آن می توان به نقدینگی متمرکز اشاره کرد.
نقدینگی متمرکز به فعالان حوزه نقدینگی امکان تعیین بازه قیمتی را می دهد. با این قابلیت دارایی ها با توجه به بازه‌ی قیمت ارائه شده به هم مرتبط می شوند. برجستگی ورژن سه، به همین خاطر است که آن‌ها اجازه دارند برای نقدینگی ارائه ‌شده خود یک بازه قیمت تعیین کنند. این درحالیست که در ورژن دو که اتفاقا ورژن بسیار خوب و پیشرفته ای نیز بود، چنین قابلیتی وجود نداشت و نقدینگی به طور مساوی تقسیم می شد و مقدار زیادی از آن بی استفاده باقی می ماند.
از دیگر قابلیت های برجسته نسخه سه می توان به این اشاره کرد که قرارداد هوشمند نسخه سه صرافی یونی سوآپ بر روی شبکه اصلی اتریوم پیاده سازی شد.
با تمام قابلیت ها و نکات مثبتی که از این ورژن گفته شد همچنان نکته منفی هم وجود دارد، باز نبودن کد این صرافی به صورت باز و در دسترس از جمله این نکات منفی به شمار می آید.
همچنن با منتشر شدن خبر آپدیت ورژن دو، مخاطبین و کاربران یونی سوآپ انتظار داشتند تا هزینه گس تراکنش ها کمتر از ورژن های گذشته بشود اما این بیانیه منتشر شد که احتمال تحقق یافتن این امر تا آپدیت جدید شبکه اتریوم امکان پذیر نمی باشد.
تنظیمات و آپدیت های اخیر باعث شد تا طی زمانی کوتاه هزینه گس تراکنش ها بر بستر اتریوم کاهش پیدا کند. با این حال این ویژگی مثبت فقط برای مدتی کوتاه پایدار بود و باز هم به حالت قبل برگشت. این بازگشت به حالت قبل سبب دلسردی کاربران و نتیجتا جابجایی آنها از صرافی یونی سوآپ به سایر صرافی های غیرمتمرکز شد. همین امر باعث شده بود کاربران دیفای از صرافی یونی سوآپ فاصله بگیرند و به صرافی‌های غیرمتمرکز دیگری با کارمزدهای بسیار کمتر مانند صرافی های موجود روی بایننس اسمارت چین روی بیاورند.
طبق گزارش کوین مارکت کپ (coinmarketcap) حجم معاملات طی یک روز یعنی ۲۴ ساعت نسخه سه صرافی یونی سوآپ چیزی حدود ۲ میلیارد دلار است. این میزان در دنیای صرافی های متمرکز ناچیز است اما در دنیای صرافی های غیرمتمرکز بسیار قابل توجه است.
این یعنی یونی سوآپ با هر نسخه نه تنها به لحاظ تکنولوژی بلکه به لحاظ مالی قدرتمندتر شده و توانسته جایگاه مناسبی برای خود پیدا کند و به یکی از پلتفرم های توانمند در دنیای ارز دیجیتال و به خصوص صرافی های غیرمتمرکز مبدل شود.

 

نحوه ثبت نام برای کاربران جهانی و کاربران ایرانی

صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ برای تمامی مردم دنیا قابل استفاده است و در ایران تنها با تغییر آدرس آی پی می توان از این صرافی به صورت رایگان استفاده کرد.

از نکات مثبت استفاده از این صرافی می توان به عدم نیاز به ثبت نام و احراز هویت اشاره کرد. احراز هویت برای امنیت بسیار مهم و لازم است اما متاسفانه این قابلیت برای ایرانیان در صرافی بایننس وجود ندارد و ما می توانیم با در نظر گرفتن این موضوع از دکس ها به عنوان مسیر جایگزین به صورت رایگان و بدون نیاز به احراز هویت استفاده کنیم.


نکات قابل توجه در رابطه با صرافی یونی سوآپ

از آنجایی که این صرافی نسبت به سایر صرافی ها متفاوت است، نکاتی را باید برای کار کردن با سیستم یونی سوآپ در نظر گرفت. برای استفاده از صرافی یونی سوآپ باید کیف پول داشته باشیم و کیف پول خود را به این صرافی متصل کنیم. صرافی یونی سوآپ از کیف پول هایی مثل متامسک، کوین بیس، فوتماتیک و پورتیس و ... تا به این لحظه پشتیبانی می کند.
برای متصل کردن کیف پول به صرافی ابتدا باید از طریق آدرس Uniswap.org وارد سایت این صرافی شویم. سپس بر روی گزینه Connect Wallet که در سمت راست بالای صفحه قرار دارد کلیک می کنیم. حالا شما می توانید کیف پول مورد نظر برای اتصال را انتخاب کنید. بعد از انتخاب کیف پول و کلیک کردن بر روی Next کیف پول و صرافی متصل خواهند شد. حالا برای عملیاتی مثل سوآپ کردن باید مراحل زیر را طی کنید که بسیار ساده خواهد بود.

ابتدا باید توکن مورد نظر را انتخاب کنید سپس مقدار را وارد کنید. سپس گزینه Swap و بعد از آن Confirm را کلیک می کنیم و عملیات سوآپ به همین ترتیب انجام خواهد شد.

حال اگر بخواهیم نقدینگی را از نسخه دو به نسخه سه انتقال دهیم باید این ترتیب عمل کنیم. یعنی ابتدا باید pool و سپس More را انتخاب کنیم و بعد از آن روی Migrate کلیک کنیم.
نقدینگی در هر استخری که مورد انتخاب ما بوده باشد نمایش داده می شود و بعد باید گزینه Manage را انتخاب کنیم تا تمام نقدینگی از ورژن دو به ورژن سه، در صورت نیاز، انتقال داده شود.
سپس میزان کارمزد مورد نظر خود و بعد از آن مقدار را انتخاب خواهیم کرد.
به عنوان مرحله آخر باید روی گزینه Allow و سپس Migrate کلیک کنیم تا مراحل و پروسه نهایی شود.

 

اصطلاحات کاربردی صرافی یونی سوآپ

زمان استفاده از یونی سوآپ به عنوان صرافی غیرمتمرکز باید با یک سری اصطلاح کاربردی آشنا باشیم، در ادامه با تعدادی از این اصطلاحات آشنا خواهیم شد.
اولین اصطلاح مهم و کاربردی Price Impact می باشد که وقتی ارز مورد نظر را انتخاب کردید نمایش داده خواهد شد. این فاکتور به شما، گزارش سود شما از خرید ارز را با نمایش تفاوت قیمت شما و قیمت بازار را می دهد. بهتر است در صورت مثبت بودن به انجام تراکنش ادامه دهید، در غیر این صورت ادامه دادن توصیه نمی شود.

اصطلاح بعدی که با آن رو به رو خواهید شد Provider Fee به معنی مقدار کارمزد هر تراکنش می باشد. درواقع این مقدار کارمزدی است که باید به تامین کنندگان نقدینگی طی انجام عملیات پرداخت کنید.
و در نهایت اصطلاح Transaction Deadline می باشد که در واقع به زمان انجام عملیات مربوط می باشد که شما می توانید انتخاب کنید تا چه زمان عملیات اجازه انجام شدن دارد و اگر بیش از تایم مورد نظر شما طول بکشد متوقف شود.

 

جمع بندی

 

اگر بخواهیم رو راست صحبت کنیم این ورژن شاهکار هایدن آدامز و تیمش است و نمی توان منکر خوبی های نسخه سه شد. در واقع تیم برنامه نویس و هایدن هم به این موضوع واقف بودند. اما وقتی این نسخه عملی شد باز هم نتوانست به مدل طراحی شده برسد. این نسخه این امکان را به وجود می آورد تا از دارایی ها سود بیشتری ببریم. امکان مدیریت سود و زیان را به شما به عنوان کاربر به همراه خواهد داشت. همچنین با تکنولوژی به کار رفته در این ورژن تراکم شبکه اتریوم خیلی کاهش پیدا می کند.

همه این ویژگی ها، که صادقانه بر نکات منفی چیره هستند، اگر بتوانند کاربران گذشته و ناراضی را برگرداند کمک بزرگی به صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ خواهد کرد، که جایگاه اصلی خود را پس بگیرد و شاهد بازگشت به اوج و صدر جدول دنیای دیفای باشد. باید دید در آینده ورژن سه صرافی غیرمتمرکز یونی سوآپ می تواند عنوان و جایگاه ورژن های قبلی موفق خود را پس بگیرد یا نه؟

 

 

تیم ایران سیف پل